Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Α
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 500γρ ντοματοχυμό
- 700 γραμμάρια κιμά χοιρινό
- 1/2 δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο ηλιέλαιο
- αλάτι, πιπέρι κανέλα
Υλικά για μπεσαμέλ:
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 6 κουταλιές αλεύρι
- 5 φλιτζάνια γάλα
- λίγο αλάτι
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι χαλούμι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τον κιμά:
- Τηγανίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον ντοματοχυμό το αλάτι, πιπέρι κανέλα και τέλος το μαϊντανό.
- Μπεσαμέλ:
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να ενωθεί με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό, και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μετά από 2-3 λεπτά το αλάτι, τα αυγά, καλά κτυπημένα, και τέλος το χαλούμι.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε ζωμό. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα 2/3 απο το χαλούμι.
- Βάζουμε τα μισά μακαρόνια, σκορπίζουμε τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με χαλούμι και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Τέλος, πασπαλίζουμε με το 1/3 από το χαλούμι.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45'.